You are currently viewing De 5 mest populære danske musicals gennem tiderne

De 5 mest populære danske musicals gennem tiderne

Danske musicals har underholdt publikum i årtier og viser ingen tegn på at falde i tempo. Fra klassikere som “Olsen Banden” til moderne hits som “Løvernes Konge” er der noget for alle at nyde. Her er de fem mest populære danske musicals gennem tiderne.

1. “Olsenbanden”

Denne ikoniske danske musical følger Egon, Benny og Kjeld, mens de planlægger sig gennem en række kup. Filmserien er enormt populær i Danmark og har affødt sceneadaptioner, videospil og endda en animeret tv-serie.

2. “Løvernes konge”

Denne Disney-klassiker behøver ingen introduktion. Scenebearbejdningen af “Løvernes Konge” er en af de mest succesfulde musicals nogensinde, og dens popularitet er kun vokset i de senere år. Hvis du er på udkig efter en hjertevarm historie og nogle fantastiske sange, så er dette en musical for dig.

3. “Mamma Mia!”

Denne feel-good-musical fortæller historien om en kommende brud, der forsøger at finde sin rigtige far, så han kan føre hende ned ad kirkegulvet. “Mamma Mia!” er fuld af iørefaldende ABBA-melodier og vil med garanti give dig et smil på læben. Den er også blevet til en enormt succesfuld film med Meryl Streep og Amanda Seyfried i hovedrollerne.

4. “Les Misérables”

Denne episke musical fortæller historien om Jean Valjean, en mand, der er jaget af politiet for at have brudt sin prøveløsladelse. “Les Misérables” udspiller sig på baggrund af den franske revolution og er en medrivende fortælling om håb og forløsning, som har fascineret publikum i årtier. Filmatiseringen fra 2012 med Hugh Jackman og Anne Hathaway i hovedrollerne var også en enorm succes.

5. “Fantomet i operaen”

Baseret på Gaston Leroux’ roman af samme navn fortæller “Fantomet i operaen” historien om en maskeret mand, der forelsker sig i en operasangerinde ved navn Christine Daaé. “The Phantom of the Opera” er en af de længst spillede musicals i historien og har underholdt publikum, siden den havde premiere på Broadway i 1988.

Danske musicals har begejstret publikum i årevis, og der er masser at vælge imellem, uanset om du er på udkig efter en klassiker eller en moderne favorit. Så hvorfor ikke give en (eller alle!) af disse elskede musicals en chance? Du er sikker på at blive underholdt fra start til slut.

Find flere teaterstykker på www.kulturriget.dk.