You are currently viewing Astrologi – Himlens videnskab

Astrologi – Himlens videnskab

Astrologi er studiet af, hvordan de forskellige himmellegemers positioner (Månen, Solen, planeterne og stjernerne) menes at påvirke begivenheder på Jorden og individuelle liv. Grundlaget for denne lære er tanken om, at universet er en helhed, hvis enkelte dele påvirker hinanden. Astrologi kan i dag ses som et væsentligt element i mange New Age-inspirerede tankeskoler, men dens rødder går tilbage til det andet årtusind f.Kr., og astrologiske begreber optræder i mange tidlige religioner som hinduisme, buddhisme og zoroastrisme. Der findes mange forskellige typer astrologi, men de fleste kan opdeles i to hovedgrene: vestlig og østlig astrologi.

Vestlig astrologi

Vestlig astrologi er baseret på planeternes bevægelser set fra Jorden, mens østlig astrologi tager hensyn til planeternes og stjernernes relative positioner i forhold til hinanden. Begge systemer har deres egne styrker og svagheder. Nogle mennesker mener, at astrologi kan bruges til at forudsige fremtiden, mens andre ser det som et redskab til selvindsigt og forståelse. Uanset hvad man mener om astrologien, er den et interessant og komplekst emne, som har fascineret folk i århundreder.

Astrologi er studiet af, hvordan himmellegemernes positioner, dvs. planeter og stjerner, menes at påvirke begivenheder på Jorden og individuelle liv. Grundlaget for denne lære er, at universet fungerer som en helhed, hvor hver del påvirker alle andre dele. Så hvad mener du? Er astrologi virkeligt eller bare en masse vrøvl?