You are currently viewing Spar penge med en combi vandvarmer

Spar penge med en combi vandvarmer

Det kan hurtigt blive dyrt at have den forkerte vandvarmer. Enten om du skal bygge ny bolig eller overvejer at udskifte din gamle vandvarmer, så kan der være penge at spare. Her kan du læse hvordan.

Hvad er en god varmtvandsbeholder?

For at du bedre kan overveje dine muligheder og se, hvor god den varmtvandsbeholder du allerede har er, skal vi se lidt nærmere på, hvilke faktorer der udgør en god varmtvandsbeholder.

Det man som udgangspunkt fokuserer på, når man skal vurdere, hvor god en varmtvandsbeholder rent faktisk er, er det der hedder energieffektivitet og levetid. Levetid handler om, hvor længe din varmtvandsbeholder fungerer optimalt, mens energieffektivitet afgør, hvor effektiv den kan varme vand op ved at bruge mindst mulig energi.

Årsager til at udskifte vandvarmer

Den hyppigste årsag til at du skal udskifte din vandvarmer er fordi den gamle er gået i stykker. Vi er efterhånden ret afhængige af, at kunne have pålidelig tilgang til varmt vand i vores bolig, og derfor er det at have en velfungerende vandvarmer helt essentielt. En anden årsag til at vi gerne vil udskifte den vandvarmer vi har, er fordi behovet for varmt vand har øget til mere end det, din nuværende vandvarmer har kapacitet til. Det kan for eksempel være ved installering af et jacuzzi eller i forbindelse med et nyt badeværelse. For nogen, kan årsagen også være at man skal have en naturgaskedel.

Uanset hvad årsagen er, er det en god ide at finde en vandvarmer, der er så energieffektiv som overhovedet muligt. En combi vandvarmer, kan være den løsning du leder efter.

Fordele med en combi vandvarmer

En combi vandvarmer, benytter flere energiløsninger for at varme vandet. En combivandvarmer, kan kobles på fjernvarme eller centralvarme, og dermed kun bruge en lille elpatron om sommeren, når fyret er slukket. Dette er en måde at varme vand på, der generelt set bruger langt mindre energi, end vandvarmere, der udelukkende bruger el for at varme dit vand. Med en combi vandvarmer, som navnet måske tilsiger, har man mulighed for at bruge en kombination af energiløsninger, for at varme vand.

Du sparer penge med en combi vandvarmer, simpelthen fordi den udnytter en kombination af energikilder mere effektivt. Dette afspejles i sidste ende på din varmeregning, og der kan bruges billigere energikilder, end hvis du udelukkende varmer vand via el. Den sørger altid for at udnytte den mest optimale og billigste varmekilde, så du kan spare penge på unødvendigt højt energiforbrug.

Man kan få en stor combi vandvarmer på 300 liter, som med fordel også kan tilsluttes både varmepumpe og solvarme. Det er altså ikke bare en pengebesparende løsning, men også en løsning, der i stor grad er mere klimavenlig, end det traditionelle vandvarmere er.

Ikke gør det selv

Det kan være fristende at prøve at spare lidt ekstra penge på at montere vandvarmer selv, men det frarådes på det stærkeste. For at montere vandvarmeren korrekt, er det essentielt at du allierer dig med en fagkyndig montør, så du sikrer korrekt installation af din vandvarmer. En vandvarmer der ikke er korrekt installeret, kan bruge mere energi end nødvendigt, og den kan også skade andre elektriske apparater i dit hjem og risikere brand. Dette gælder uanset om du skal sætte et helt nyt varmesystem om, eller om du skal installere en ny vandvarmer i et gammelt hus.

Det er dog ikke lige på montering, du skal spare penge. At investere i en combi vandvarmer, er dermed en langsigtet investering, der hurtigt kan betale sig ind, når den først er installeret, fordi du bruger mindre energi og færre penge på samme. På den måde får du en langt mere klimavenlig løsning til din bolig.