You are currently viewing Sådan tilslutter du din vaskemaskine

Sådan tilslutter du din vaskemaskine

Troede du, at man skulle tilkalde en professionel, for at få tilsluttet sin vaskemaskine? Så må du tro om igen, det kan du nemlig sagtens klare helt selv. Her fortæller vi trin for trin, hvordan du tilslutter din vaskemaskine.

Hvordan installerer jeg en vaskemaskine?

En vaskemaskine kan, i lighed med andre store hvidevarer, virke lidt intimiderende at skulle montere selv. I nogle tilfælde, for eksempel, hvis du skal installere en vaskemaskine et sted, hvor der ikke tidligere har været nogen vaskemaskine, kan det være en god ide at kontakte en professionel. Fordi vaskemaskinen skal tilsluttes både vand- og elnettet, kan man potentielt beskadige andre apparater i hjemmet, hvis det ikke udføres korrekt.

Hvis du derimod skal skifte en gammel vaskemaskine ud med en ny, så er der intet i vejen for, at du ikke selv kan klare det. Det er måske ikke så svært, som du havde tænkt, med tilslutning af vaskemaskine. Du skal dog selvfølgelig sørge for, at det udføres korrekt, så du ikke beskadiger din vaskemaskine, eller andre apparater i dit hjem

Sluk for vandets ventil

Når du skal installere en ny vaskemaskine, skal du først huske at slukke for vandets ventil, det der hedder balofixen. Når du nu skal koble din vaskemaskine til vandet, er det en god ide at slukke for vandtilførslen, så der ikke sker nogen ulykker undervejs. Det er det første du skal gøre, når du skal montere din vaskemaskine.

Afmontering af den gamle maskine

Når du skal afmontere den gamle maskine, for at tilslutte en ny, er det vigtigt at sørge for, at forbindelsen til denne er helt afbrudt og at maskinen er fjernet, inden du sætter den nye ind. Dette med at slukke for vandet, er også essentielt som det første trin her.

Tilslutte vaskemaskine

Når du nu skal tilkoble den nye vaskemaskine, har du brug for værktøj. Det er ikke noget, der ikke allerede findes i de mest basale værktøjskasser. Udover den fleksible slange der følger med din maskine, har du brug for en svensknøgle eller et fastnøglesæt. Det er også en god ide at udstyre sig med en tommestok til at tage mål og et vaterpas, for at sørge for at maskinen står helt lige. Du har også brug for en skruetrækker og en varmepumpetang.

Du skal huske at indsætte en drypbakke og waterblocker, så der ikke kommer uønskede lækager fra din vaskemaskine ud på dit badeværelse eller vaskerum. Vaskemaskinen skal så tilsluttes vand, for eksempel gennem en håndvask i badeværelset og et nærliggende afløb. Hvis du skifter en gammel vaskemaskine ud med en ny, kan du nemt se, hvordan den har været tilsluttet.

Så skal vaskemaskinen tilsluttes elnettet. Dette er ikke noget du skal gøre selv, hvis du er i det mindste tvivl om, hvad der skal gøres. I så tilfælde, skal man tilkalde en professionel eller en fagperson, der enten selv kan udføre installationen eller give rådgivning, så den kan gennemføres på en sikker måde. Det er for eksempel vigtigt at etablere en jordforbindelse, så man ikke kommer til at få stød fra sin vaskemaskine. Hvis du for eksempel skal bruge en forlængerledning, skal du sørge for. at dette er en forlængerledning med jord til vaskemaskine.

Hvis du skal lave et såkaldt vasketårn, der man både har en vaskemaskine og en tørretumbler der står ovenpå hinanden, skal du huske at sætte vaskemaskinen nederst, da det er den tungeste maskine.

Klar til brug

Når du har tilsluttet din vaskemaskine til både vand, afløb og elnet, så er den klar til at bruges. Du kan indhente tilbud fra professionelle, hvis du ikke føler dig tryg ved at installere din vaskemaskine selv. Der er dog intet i vejen for, at du kan udskifte den gamle med en ny, hvis du bare er nøjagtig og forsigtig.