You are currently viewing Sådan kan du løse dine pengeproblemer

Sådan kan du løse dine pengeproblemer

Et stort antal danskere har ikke styr på deres økonomi og lever nærmest fra dag til dag. Sådan behøver det ikke at være, og hvis du er en af dem, der har brug for en håndsrækning til at få løst dine pengeproblemer, så læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at få kontrol over din økonomi. 

Mange af menneskers problemer kan relateres til penge, eller rettere mangel på samme, da det jo sjældent er et problem at have mange penge. Mange lever et helt liv i gæld og fattigdom, og hvor der ikke er penge til at gøre det, man gerne vil, fordi man har brugt sine penge på en ufornuftig måde. Mange har simpelt hen ikke lært at håndtere penge på en fornuftig måde, men det er aldrig for sent. 

Læg et budget 

En forudsætning for en god økonomi er at have styr på sine udgifter og indtægter. Læg et budget, hvor du sætter penge af først og fremmest til husleje, el, forsikringer og andre fast udgifter, og dernæst fordeler de resterende penge til mad, transport, fornøjelser, gaver osv. 

Spar op til uforudsete udgifter 

Udover penge til mad og andre daglige fornødenheder er det nødvendigt at sætte penge af til opsparing til såvel ting som julegaver eller ferier, men også til pludseligt opståede situationer, der kræver penge. I alle menneskers liv kan der opstå uforudsete udgifter, for eksempel hvis fryseren går i stykker eller man får en stor tandlægeregning. 

Selvom man har sparet op, kan det i nogle situationer føles som en nødvendig udvej at optage et lån til at betale akut opståede udgifter. På Jubii.dk kan du orientere dig om nogle af de forskellige ting, det er vigtigt at sætte sig ind i, når man overvejer at låne penge, blandt andet renter og omkostninger, som kan dreje sig om rigtigt mange penge. 

Brug dine penge fornuftigt 

Slutteligt kan du give dit forbrug et serviceeftersyn og se på, om du kan skære ned på ting som kebab, cigaretter og casinospil, eller om du kan købe brugt i stedet for nyt og ikke mindst købe ind, når der er tilbud.