You are currently viewing Guide til at slibe knive

Guide til at slibe knive

Knivslibning er jo efterhånden blevet en hobby. En hobby du selv kan overveje.

Hvis du vil have dine knive til altid at være knivskarpe, skal du lære at slibe dem korrekt. Med denne vejledning lærer du, hvordan du holder dine knive skarpe og klar til enhver opgave, uanset om det drejer sig om at skære grøntsager i skiver eller udskære kød. Med skarpe knive er det let som en leg at lave lækker sund aftensmad.

Først skal du vælge den rigtige slibesten. Der findes mange forskellige typer af sten på markedet, så det er vigtigt at vælge en, der passer bedst til dine behov. Hvis du er usikker på, hvilken type sten du skal købe, kan du rådføre dig med en professionel i din lokale knivforretning.

Når du har valgt den rigtige sten, er det tid til at begynde at slibe dine knive. Processen er relativt  er enkel, men det er vigtigt at følge trinene nøje for at opnå de bedste resultater.

1. Start med at gøre stenen våd med vand. Dette vil hjælpe med at forhindre, at stenen tilstoppes af metalspåner.

2. Placer kniven på stenen i en 20 graders vinkel.

3. Brug jævne bevægelser for at slibe kniven. Sørg for at slibe begge sider af bladet jævnt.

4. Tør bladet af efter hvert slag. Dette hjælper med at fjerne eventuelle metalspåner, der har samlet sig på bladet.

5. Gentag disse trin, indtil bladet er skærpet til den ønskede skarphed.

Nu hvor du ved, hvordan du sliber dine knive kan du holde dem i topform og altid klar til brug. Med lidt øvelse vil du kunne slibe dine knive som en professionel.

Skal jeg vælge japanske knive?

Der findes mange forskellige typer knive på markedet, så det er vigtigt at vælge den, der passer bedst til dine behov. Hvis du leder efter en kniv af høj kvalitet, der holder sig skarp længere, er japanske knive en god mulighed. Disse knive er lavet med et hårdere stål, hvilket betyder, at de holder skæret længere. De kan dog være sværere at slibe end andre typer knive. Hvis du er i tvivl om, hvilken type kniv du skal købe, kan du rådføre dig med en professionel i din lokale knivforretning.

Køber du gode knive, er det en god idé, at du fx ikke bruge dem for meget på eksempelvis plastik skærebrætter eller metal, da de ikke har godt af det.