You are currently viewing General Electric

General Electric

Overvejer du at købe General Elektric aktier? Så kan du med fordel læse mere om virksomheden herunder


General Electric er en amerikansk teknologi og servicekoncern, som blev grundlagt i 1892 af vennerne Thomas Edison, J.P.Morgan, Elihu Thomson, Charles Coffin og Edwin Houston.


Virksomheden startede ud med at operere i forskellige sektorer, som sundhedspleje, luftfart, el, digital industri og meget mere, som gjorde at virksomheden dækkede et meget bredt sortiment, og derved kunne skabe en god forretning. I 2020 rangerede virksomheden blandt Fortune 500, og var det 33. største virksomhed hvis man måler efter indtægt, og i 2011 rangerede de som den 14. mest profitable virksomhed.

Så her er altså en virksomhed som virkelig forstår essen i hvordan man tjener penge, på tværs af forskellige sektorer.  Til trods for at General Electric startede ud med at operere indenfor en masse sektorer, har de i dag skåret det ned til 4 sektorer, nemlig sundhedspleje, luftfart, el og vedvarende energi. Disse 4 sektorer har siden vist sig at være det rette valg, da vi i dag har enorm stor fokus på netop de områder.


virksomheden havde i 2020 174.000 ansatte på verdensplan, og i 2021 omsatte de for 74,2mia USD.
Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind.