You are currently viewing Få tid og lyst til træning
Foto: Unsplash

Få tid og lyst til træning

Det skal slet ikke være en sur pligt at få lavet den daglige motion. Nøglen til at sundt liv er at opbygge en god træningsrutine, så du får gjort det hver dag. I denne artikel hjælper vi dig med at finde den helt rigtige rutine, så du lykkes med at få tid til træning. 

Hvis man ikke er vant til at få det gjort, kan det virkelig være en sur pligt. Ja, nærmest en dårlig samvittighed, der hænger som en ond, mental skygge. Træningen kan være svær at få startet op. Derfor prøver vi i denne artikel at hjælpe dig med at bygge de rette rutiner op, så du får lavet din træning. 

Yoga er eksempelvis blevet en ekstrem populær træningsform. Måske fordi man let kan dyrke yoga derhjemme i rolige, trykke omgivelser. Yogaudstyr kan eksempelvis være din hjælp til at finde din indre ro. Så handler det bare om at rulle måtten ud, sætte den rette, afslappende musik på og tage træningstøjet på. 

Gør det til en fast rutine 

Mange har måske oplevet, at den første træningsgang ikke er så svær at sætte sig selv op til. Mange siger, at den første gang er den sværeste gang. Men det er altså også svært at opbygge rutinen. Så du får rørt dig flere gange om ugen. 

Inden du læser videre, så tag din telefon eller kalender frem. Så marker de næste tre gange, du vil træne. Du behøver ikke at sætte lang tid af til det. Det er bare vigtigt, at du får rørt dig og opbygget en rutine. 

Start i det små 

Hvis du skal helt om bagerst i klædeskabet for at finde dine løbesko, er det sikkert lang tid siden, du sidst har haft dem på. Derfor skal din krop også vænne sig til, at den skal bevæge sig igen. Hvis du eksempelvis skal løbe, kan det godt være lidt hårdt de første gange. Det skal du ikke være bange for. Det er helt naturligt. 

Du skal derfor ikke være for hård ved dig selv. Det er langt bedre at tage en lille tur flere gange om ugen, end hvis du løber én længere tur. Det vigtigt, at du får pulsen op. Men det er så sandelig også vigtigt, du har lyst til, at få den op og pumpe igen. Derfor er der ingen grund til at tænke i maratonplaner, som det allerførste. 

Gør det sjovt og nemt for dig selv 

Hvis man ikke lige er typen, der får den helt store lykkefølelse af at få banket pulsen op, kan man finde andre måder at gøre motionen sjov og nem på. Du kan eksempelvis beslutte dig for, at du fremover dropper elevatoren. Der er nemlig en god grundmotion i at tage trapperne. 

Du kan også prøve at tage cyklen lidt mere. Eller finde en let hjemmerutine, du enten kan tage om morgen, eftermiddagen eller om aftenen. Det vigtigste er som sagt bare, at du får det gjort. Husk du gør det her for dig selv. Ikke for nogen andre.