You are currently viewing Et vinterlandskab i Helsinki

Et vinterlandskab i Helsinki

Helsinki i Finland er et vinterlandskab, som bør stå på alles bucket list. Fra de charmerende julemarkeder til den unikke arkitektur er der noget for enhver smag i denne smukke by. Og hvad mere er, Helsinki er ekstremt tilgængeligt med direkte flyvninger fra Danmark. Så hvis du er på udkig efter en festlig og unik feriedestination i år, skal du ikke lede længere end til Helsinki!

Helsinki julemarked

En af de bedste ting at lave i Helsinki i vintermånederne er at besøge et af byens mange julemarkeder. Disse markeder er det perfekte sted at finde unikke gaver til dine kære, samt at nyde noget traditionel finsk mad. Et af de mest populære markeder er julemarkedet i Old Market Hall, som finder sted i en ikonisk bygning i røde mursten fra 1889. Andre markeder, der er værd at besøge, omfatter Design Christmas Market og Hakaniemi Christmas Market.

Unik arkitektur

Helsinki er hjemsted for nogle af de mest unikke arkitekturer i verden. Et af de mest berømte eksempler er Suomenlinna, en havbefæstning bygget på seks øer, som nu er på UNESCO’s verdensarvsliste. Andre bemærkelsesværdige bygninger er Kamppi Kapel, et intimt trækapel, der ligger i hjertet af byen, og Temppeliaukio Kirke, en klippekirke, der er hugget ud i massiv granit. Hvis du er en arkitekturfanatiker, vil du helt sikkert gerne tilføje Helsinki til din liste!

Fantastisk naturskønhed

Ud over de menneskeskabte vidundere kan Helsinki også prale af en fantastisk naturskønhed. Et af de bedste steder at se dette er på Senatspladsen, som er omgivet af fire neoklassiske bygninger og har udsigt over en smuk havn. Et andet must-see-sted er Central Park, som er særlig dejlig om vinteren, når den forvandles til et sandt vinterlandskab. Og sidst, men ikke mindst, må du ikke glemme at gå en tur langs Esplanade Park, hvor du kan nyde den vidtrækkende udsigt over bybilledet.

Der er ingen tvivl om det – Helsinki bør stå øverst på din liste over steder, du skal besøge til vinter. Med sine charmerende julemarkeder, unikke arkitektur og fantastiske naturskønhed er der noget for enhver smag i denne finske hovedstad. Så hvad venter du på? Begynd at planlægge din rejse i dag!

Læs mere om Helsinki og alle de andre hovedstæder i Norden på www.laternanordica.dk.