Er du også nybegynder på kryptovaluta-markedet? Så frygt ej – vi er mange. Og der er mange nye termer og begreber at sætte sig ind i, når man skal til at handle med digitale penge, som er rigtige penge, men ikke er rigtige penge alligevel.
Lyder det kompliceret? Det er det ikke nødvendigvis, hvis du tager dig den fornødne tid, til at sætte dig ind i værdi og kurser. Som med alle andre områder kræver det lidt tålmodighed, inden du kan tale med rundt om middagsbordet. Som en lille genvej, kan du klikke her og læse om noget af det nyeste, der er værd at sætte sig ind i.
Hvad er kryptovaluta overhovedet?
Selve begrebet kryptovaluta er måske lettest at forstå, hvis man er vokset op med at bruge rigtige, fysiske penge i butikker. I dag er det de færreste der har kontanter på sig eller finder det nødvendigt at medbringe en pung, for at betale for noget i butikker.
Men sammenligningen mellem kontanter og kryptovaluta er ikke helt skæv. Udover det med, at det ene er fysiske penge, mens det andet er digitale.
Almindelige, fysiske penge indsætter du på din bankkonto – kryptovaluta handler du med digitalt, og uden om bankerne. Derfor findes der også et utal af forskellige typer valuta. Faktisk er det svært at fastsætte præcis hvor mange forskellige, men et godt bud er cirka 2000 typer.
Som med alle andre typer penge er noget af det vigtigste dog sikkerhed. Lige meget hvor mange penge du handler med, vil der nemlig altid være nogen, der prøver at narre dem fra dig. Derfor får du brug for en såkaldt kryptovaluta wallet.
Hvilken wallet skal jeg så vælge?
Også her er der flere forskellige typer at vælge imellem. På ovenstående link kan du læse mere om hver enkelt af dem, og hvilke muligheder de giver dig.
Generelt findes der to overordnede kategorier – online kryptovaluta wallets og offline. Idet hackere er den største trussel mod din opsparing, vil offline-løsningen ofte være den mest sikre.
Der findes dog efterhånden også en række sikre onlineløsninger, men det handler om at vælge den rigtige, så du får noget for pengene – og noget at have dine penge i.
En kryptovaluta wallet kan eventuelt også være en god idé til julegaveønskerne, idet en sådan ikke er helt billig. Det kræver dog, at giveren har en anelse om, hvad du taler om.