På internettet kan du finde et bredt udvalg af vakuumpakker, der er en uundværlig hjælp i både private hjem og professionelle køkkener. Det er en enhed, der bruges til at forsegle madvarer i en lufttæt pose ved at fjerne luftet inde i posen, før den lukkes tæt. Det gør det muligt at forlænge holdbarheden på dine madvarer og optimere dine madlavningsteknikker. Dette kan eksempelvis være sous vide-metoden.
Derudover fjerner det også lugt og forsegler maden i plastposer eller plastbeholdere, hvilket forhindrer bakterievækst og beskyttet mod frostskader. Og vigtigst af alt, så sørger vakuumpakker for at bevare smagen og næringsstofferne i maden.
Vakuumpakningens smarte funktion
Vakuumpakkeren fungerer ved at placere madvaren i en pose, som derefter placeres i vakuumpakkeren. Enheden suger luften ud af posen, hvilket skaber et vakuum, og derefter forsegles posen tæt med varme. Dette sikrer, at luften ikke kan komme ud.
En vakuumpakker er ideel til sous vide, hvor maden tilberedes langsomt i et vandbad. Den præcise temperatur og vakuumforseglingen sikrer et perfekt resultat hver gang. Sous vide kan bruges til mange forskellige ting. Du kan vakuumpakke dit kød, og derefter sous vide det, lige præcis som du kan lide det. Sous viden kan altid klare tricket, uanset om du er til rødt, medium eller gennemstegt kød.
Forlænget holdbarhed og organisering
Ved at fjerne luften, bremses de kemiske og biologiske processer, der får maden til at blive dårlig. Det forhindrer altså væksten af bakterier. Dette betyder, at maden kan opbevares i længere tid – både i fryseren og i køleskabet.
En anden væsentlig fordel ved vakuumpakker er, at det gør det lettere at opbevare maden på en organiseret måde. Maden kan pakkes tættere, og derved skabe mere plads i fryseren og køleskabet. Du kan med fordel også portionsanrette og mærke maden, da det gør det nemmere at holde styr på ingredienserne.