You are currently viewing 3 tips hvis du vil lave dit kostume selv

3 tips hvis du vil lave dit kostume selv

Der er mange mennesker, der vælger at lave deres kostume selv. Der er også mange forældre, der vælger at lave kostumerne til deres unger selv.

Hvis du er en kreativ sjæl, og hvis du ikke er bange for en udfordring og et kreativt projekt, er det måske også noget for dig at kaste dig ud i at lave dine eller dine ungers kostumer fremover. Her får du et par tips, hvis det lyder som noget for dig.

Se flere geniale kostumer her.

Tegn dit kostume først

Først og fremmest kan det være en rigtig god ide at føre din ide ned på papiret. På den måde kan du nemt danne dig et overblik over, hvad du skal lave, og det kan blive meget nemmere for dig at visualisere, hvad du skal i gang med.

Der kan hurtigt være rigtig mange små dele til et kostume, og derfor kan det blive meget nemmere for dig at overskue, hvis du vælger at bruge tid på lige at tegne det, så du kan se det hele for dig. Skal du lave et kostume til dit barn, kan barnet også få en ide om, hvordan det kommer til at se ud.

Lav en plan for hvad du skal bruge

Dernæst kan det være godt at lave en plan for, hvad du kommer til at bruge. Der skal jo tit en række materialer til, når du skal lave et kostume, og med mindre du allerede har alle materialerne klar, skal du nok ud og handle lidt ind først.

Du skal sikkert bruge noget stof, maling, tråd eller lignende. Så kan det også være, at du skal bruge nogle unikke materialer, hvis det er et helt særligt kostume, du vil lave. Skal du fx lave en robot, kan ting som ledninger eller batterier måske være en ide.

Start i god tid med at lave det

Sidst, men ikke mindst, kan det også være godt at starte i god tid med at lave dit kostume. Det kan nemlig hurtigt tage meget længere tid, end du lige går og tror, og det er jo ærgerligt, hvis du ikke kan nå at være færdig med kostumet til tiden.

Så er det godt at give dig selv de mest optimale forhold, fx at starte i rigtig god tid, så du ikke skal haste med at få det lavet færdigt, men kan tage dig tid om at få det lavet.