Det er tid til forårsrengøring af dit hjem

Det er tid til forårsrengøring af dit hjem

Foråret er over os og for mange er det er blevet tid til en grundig forårsrengøring af dit hjem. En god forårsrengøring tager udgangspunkt i de steder i dit hjem, som du sjældent gør rent.

Det kan være, at du aldrig tømmer dine køkkenskabe og vasker dem i bund eller at din ovn godt kunne trænge til den store tur. I så fald er foråret den perfekte anledning til en gang for alle at tage handskerne på, finde rengøringsmidlerne frem og bruge en masse knofedt på at få et rent og skinnende hjem igen.

Ved du ikke, hvordan du skal gribe renseopgaverne an, så kan du blive klogere med nedenstående gode tips eller læse videre på bloggen, hvor vi også deler ud af de mange gode råd.

Maskinvask dit badeforhæng

Sæt plastik- eller vinylbadeforhæng sammen med et par badehåndklæder i din vaskemaskine på den skånsomme cyklus med dit yndlingsvaskemiddel. Lad det hænge tørt inden du går i bad. For at holde gardinrensen længere, sprøjt den et par gange hver måned med et blegemiddelholdigt universalrengøringsmiddel. Så skal du bare lade bruseren skylle det af (før du hopper ind, selvfølgelig).

Smid gamle produkter ud

At slippe af med udløbet makeup, hudpleje og hårprodukter er en hurtig måde at rydde op på. Ikke alle produkter noterer en udløbsdato, men mange siger, hvor mange måneder produktet holder efter åbning. For at holde styr på deres udløbsdato skal du bruge en permanent markør med tynd spids til at skrive på den dato, du åbnede den.

Rengør dine makeup-børster

For at frigøre makeup-børster af oliebaseret foundation og concealer skal du klemme et par dråber babyshampoo eller Dawn-opvaskemiddel ind i din håndflade og gnide børstehårene ind i sæben, og derefter forsigtigt arbejde skummet igennem dem. For at skylle skal du holde børsten (børsten nede) under varmt rindende vand. Ryst forsigtigt over vasken for at fjerne overskydende vand, og læg penslen på et køkkenrulle for at afslutte tørringen.

Lys fugemassen op

Hvid fugemasse opfanger, ja, alt. For at få fugemassen til at gnistre igen, spray den med en toptestet fugerenser. Lad det stivne i flere minutter, skrub derefter med en stiv børste og skyl.

Hold afløbene duftende friske

For at opfriske afløb (ikke lukke dem op) og hjælpe med at holde dem fritflydende, bland 1/2 kop bagepulver med 1/4 kop bordsalt. Hæld blandingen ned i afløbet, efterfulgt af 1 kop opvarmet eddike. Det vil skumme og boble.

Lad det stå i 15 minutter toppe. Følg med at løbe varmt vand fra hanen i mindst 15 til 30 sekunder. Dette er især nyttigt for sjældent brugte afløb, som i gæstebadeværelser.

Fjern ophobning af kalk fra dit brusehoved

Ophobning af hårdt vand kan forårsage grimme pletter og endda påvirke dit brusehoveds vandgennemstrømning. Hvis skrubning med en svamp ikke fjerner snavs fra hullerne, kan du rense dit brusehoved og genoprette dets flow ved hjælp af et par køkkenprodukter, du allerede har i dit hjem. Bland lige dele hvid eddike og vand i en plastikpose og bind posen rundt om brusehovedet, og sørg for at nedsænke brusehovedet helt i blandingen.

Bind posen rundt om skaftet i op til en time, og tør derefter eventuelle rester væk, og kør det varme vand i bruseren for at skylle eddiken ud af dit brusebad.

Støvsug bløde møbler

Træk møbler væk fra vægge og støvsug bagved og under dem. Lav træværket og udluftningsåbningerne, mens du er tilbage der. Skift derefter polstringsværktøjet på din maskine til at gå hen over begge sider af puderne og nedenunder dem. Spalteværktøjet er en fantastisk måde at fjerne snavs langs trimning og syning.